ua

Всі новини

structure

Відвідування виставки IT-Corner 2019

01/11/2019

Повернутись

Співробітники УІЕСР 30 жовтня 2019 року в рамках виставки IT-Corner 2019 ознайомились з результатами експериментального проекту «162 га цифрового поля».

Проект реалізовано компанією «Ландтех» , яка є офіційним дилером John Deere на ринку України, та Миколаївським національним аграрним університетом . Головна ідея – на практиці підтвердити ефективність використання технологій точного землеробства в порівнянні з традиційною технологією.

Для реалізації проекту було засіяно 97 га пшениці озимої та 65 га ячменю ярого, з яких під «цифровим» контролем компанії «Ландтех» знаходились 64 га та 43 га відповідно. Решта площі мала традиційну технологічну карту від посіву до збору врожаю. Експериментальні поля знаходилися на одній ділянці, що забезпечило однакові умови: тип ґрунту, культуру-попередника, погодні умови.

Технологічні операції на 97 га озимої пшениці мали наступну хронологію:

  • вересень 2018 – посів озимої пшениці;
  • 19 березня 2019 – обліт поля пшениці дроном для аналізу стану сходів після зими;
  • 8 квітня 2019 - обліт поля дроном, складання спектральної карти для диференційованого внесення добрив;
  • 16 квітня 2019 - диференційне внесення добрив за даними спектральної карти. Використовували: трактор John Deere 6110B, розкидач добрив Sulky DX 30;
  • контроль «вирівнювання» посівів після диференційованого внесення добрив;
  • 21-23 червня 2019 – збір врожаю та контроль/порівняння врожайності на експериментальних ділянках з «цифровою» та традиційною технологією.

Загалом, досягнуті результати перевищили очікування як за показниками врожайності, так і за економікою. До того ж, як зазначає команда проекту, в ході польових досліджень було отримано багато практичної та корисної інформації для аграріїв, які розглядають перехід до точного землеробства.

news-item

news-item

Повернутись