ДО УВАГИ ЗАЯВНИКІВ!!!
21/10/2022
ПовернутисьІнформуємо щодо вивчення, аналізу та оцінки морозостійкості сортів пшениці озимої за штучного проморожування.
Посів сортів кандидатів пшениці озимої 1-2-го років досліджень проводили в польовому досліді на експериментальній базі Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН та за штучного проморожування в лабораторних умовах.
Польові, лабораторні та вегетаційні досліди проводять згідно до методик: "Методика державного сортовипробування сільськогосподарських культур – Вип. І.- Загальна частина. - К. - 2000; ДСТУ 4749. Пшениця озима. Метод визначення морозостійкості сортів (2007); “Методика полевого опыта” (Б. А. Доспехов, М: Агропромиздат.-1985); “Теория и практика вегетационного метода” (З. И. Журбицкий.-М.:-Наука, 1968).
Станом на 21.10.2022 року отримано сходи рослин у фазі - трьох листочків, стан досліду – добрий.